På hagelagsmøtet i oktober laget Nina en god gresskarkake i langpanne, basert på oppskrift fra Det søte liv. Link ligger nederst.

Ingredienser:

6 dl sukker
4,5 dl matolje 
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
600 g gresskarpure

Glasur:
250 g smør
400 g kremost 
500 g melis
3 ts vaniljesukker

Eller vanlig melisglasur
 

Slik gjør du det:

Visp sammen sukker og olje i en bakebolle. Pisk inn eggene til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland forsiktig i til en jevn deig. Vend inn gresskarpureen til slutt.

Ha deigen i bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. 

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn.

Bre glasuren i et tykt lag over kaken. 

kilde:Gulrotkake i langpanne | Det søte liv