Gresskarkake
I disse gresskartider er det godt å kunne bruke gresskarrester m.m. til å lage gresskarpure som igjen kan brukes i middager og i kaker og desserter.
På hagelagsmøtet i oktober laget Nina en god gresskarkake i langpanne, basert på oppskrift fra Det søte liv. Link ligger nederst.
Ingredienser:
6 dl sukker
4,5 dl matolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
600 g gresskarpure
Glasur:
250 g smør
400 g kremost
500 g melis
3 ts vaniljesukker
Eller vanlig melisglasur
Slik gjør du det:
Visp sammen sukker og olje i en bakebolle. Pisk inn eggene til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland forsiktig i til en jevn deig. Vend inn gresskarpureen til slutt.
Ha deigen i bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn.
Bre glasuren i et tykt lag over kaken.