Tang og tare - grønnsaksdisken under vann
Kurs for deg som ønsker å lære mer om denne kortreiste og næringsrike ressursen. Påmelding.
Havsalat, sukkertare, trøffeltang… Mmmmm…, høres det godt ut? Dette snadderet kan du høste selv – bli med og lær deg å sanke gratis mat fra havets stående grunnsaksbuffet !
For deg som ønsker å lære om denne kortreiste og næringsrike ressursen, men mangler kunnskap og inspirasjon til å komme i gang. Her trengs ingen forkunnskaper. Etter kurset vil du se på dette «mystiske» i fjæra med nye øyne. Hvorfor bør du bruke tang og tare i maten? Kan jeg høste den selv i fjæra? Hvilke arter egner seg til hva slags mat? Må den renses? Hvordan konserverer jeg dette? Hvilket næringsinnhold har tang og tare? Disse spørsmålene og mye, mye mer ønsker vi å gi deg svarene på slik at du selv kan ta i bruk denne supermaten. Du får også smaksprøver på syltet tang, ta derfor med en brødskive (med f.eks. smøreost på).
NB! Obligatorisk påmelding! Kr. 100,- pr. pers. /Kr. 300,- pr. familie (maks 5 pers.)
Varighet: 2-3 timer
Oppmøte på Besøkssenter Storesand
Med Ting med Tang