Her blir det mye spennende om flere kjente ville krydderurter som; skvallerkål, brennesle, bjerk, løvetann og geitrams for å nevne noen.

Tittelen til foredraget er: Fra Naturens spiskammer - krydderurter til bruk i husholdningenFra Naturens spiskammer

Mona tar foMonar seg fra høsting, bearbeiding og hvordan vi kan bruk de friske krydderurtene inn i matretter. Hun kommer til å snakke om bearbeiding til tørking, til frys og ulike måter å konservere på, for å kunne bruke det gjennom vinteren, ja hele året. Hun snakker litt om næringsinnhold og hva det er godt for, for vår kropp.

Hun tar med seg boka si, litt krydder og te for salg, og noen smak- og lukteprøver.
 

Mona Lundby forteller om seg selv: Jeg er kokk, kostøkonom, yrkesfaglærer i restaurant- og matfag. forfatter av min bok : - Lær å bruke kortreiste ville krydderurter fra naturen med Kunstnerkokken, og ulike artikler i matblader. Har tatt eksamen som nyttevekstkynding gjennom Norges sopp-og nyttevekstforbund. Jeg har lang erfaring som kokk og kjøkkensjef på ulike kjøkken i det offentlige og det private.