Kurs i vinlegging
Har du lyst til å lære hvordan du lager vin av rabarbra eller bær fra hagen? Da er dette for deg.
Arnstein Hansen vil tirsdag 8.juni kl 18.30 vise medlemmer i Vega hagelag hvordan vi kan lage vin fra grunnen av. Nå er det tid for å høste rabarbra, så om du har lyst til å lage rabarbravin så kan du skjære rabarbraen i biter og frysen den til du skal bruke den. Har du ikke selv, så kanskje du kan spørre naboen. Hvis du har lyst til å lage vin av bær så kan du gjøre det også men da må du vente til bærene blir modne.
Arnsten kommer til å bruke to kvelder til dette kurset, der den første er datofestet. Den andre dagen blir dere og Arnstein enige om når dere møtes.
Kurset blir lagt opp slik at Arnstein gir dere info om vinlegging, hva dere trenger av utstyr etc den første kvelden. Han kommer til å vise dere hvordan dere skal starte vinlegginga og så får dere i oppgave å gjøre dette hjemme. Innholdet i kurset videre vil dere få informasjon om av Arnstein når dere møter opp.
Hvis dere ønsker å lage vin av rabarbra så er det som nevnt lurt å skjære den ned og fryse den nå. Til en 25 liters dunk trenger du 6-7 kg rabarbra. Hvis dette blir mye å starte med så kan dere kanskje gå flere sammen.
Det er ingen bindende påmelding, men for at Arnstein skal vite sånn ca hvor mange som kommer så sender dere han ei melding på tlf: 97073303 eller dere skriver "skal" på arrangementet inne på FB-medlemssiden vår.