Kurs i Bokashi, kjøkkenkompostering del 2
Dette er del 2 av kurset Bokashi kjøkkenkompostering. Det er mulig å kun delta på del 2 om du ønsker.
Medlemmer i Vega hagelag inviteres til Del 2 i Bokashi Kjøkkenkompostering
Snefrid Jakobsen og Arnhild Ludvigsen vil være lærere på dette kurset som går over to kvelder. Den første kvelden snakket vi om hva Bokashi er, hvordan komme i gang og hvordan bruke Bokashi i egen hage. I tillegg fikk deltakerne oppskrift på å lage sin egen Em1.
I del 2 vil vi repetere det grunnleggende i Bokashi kjøkkenkompostering og svare på spørsmål som har dukket opp siden første del av kurset. Vi legger mer vekt på hvordan dere kan bruke bokashi i egen hage og vi vil fortsetter å vise hvordan du kan læge ditt eget EM1 som er ei væske som du kan bruke isteden for å kjøpe bokashistrø. Em1 er et billigere alternativ til strøet som kan kjøpes og du vil få lære flere måter du kan bruke EM1 -middelet både i hagen og i husholdningen. Veldig spennende tema å lære!
Hvis du ikke har deltatt på del 1, kan du likevel bli med på del 2 da vi kommer til å repetere det grunnlaggende.
Dette vil du lære på del 2 av kurset:
- Repetisjon av hvordan komme i gang med Bokashi
- Hvordan bruke bokashi og gjødsel i egen hage
- Hvordan lage eget EM1 og aktivere dette ( effektive mikroorganismer) som kan brukes istedet for å kjøpe stø til bokashien
- Hvordan kan vi bruke EM1 i husholdningen
- Vi tar opp spørsmål som har dukket opp etter den første dagen
- Veien videre med Bokashi
Velkommen :-)