Til innhold
  • Kontakt oss
  • Om oss
  • Bakhagen
  • Aktuelt
  • Min side
Gå til forsiden
  • Hagetidend
  • Hagestoff
  • Nettbutikk
  • Nyhetsbrev
  • Hagelag
  • Vårt tilbud
Meny
  • Hagestoff
    • Prydhagen
    • Hageselskapets kjøkkenhage
    • Praktisk
      • Jord og gjødsel
      • Ugress
      • Dyr i hagen
      • Brunskogsnegler
      • Hagerømlinger
      • Hageekspertene
      • Klimasonekart
      • Hageplanlegging
        • Summende hager
        • Besøkshager
          • Balkonghagen
            • Dyrk hagen med Live
          • Kontakt oss
          • Om oss
            • Bakhagen
              • Aktuelt
              • Min side
              • Forsiden
              • Hagestoff
              • Hageselskapets kjøkkenhage
              • Pak choi

                Pak choi

                Pak choi er lett å dyrke, foretrekker kjølige vekstvilkår og tåler noe frost. Bruken av denne grønnsaken har spredd seg fra Kina til Korea og videre til Japan, men er nå å finne på markeder over hele verden. (Foto:frukt.no)

              • Mizuna

                Mizuna

                Mizuna eller kyona kommer opprinnelig fra Kina. I århundrer har den vært dyrket og brukt i Japan og anses også som en japansk grønnsak. Mizuna er god å spise og karakteriseres som en takknemlig, hurtigvoksende og lettdyrket bladgrønnsak. Foto:frukt.no

              • mangold

                Mangold

                Mangold er en toårig vekst som hører til meldefamilien, sammen med de mer velkjente rødbetene og spinat. Foto:frukt.no

              • malabarspinat

                Malabarspinat

                Malabarspinat har vært brukt både som næringsmiddel, til medisinsk bruk og til farging av bakverk og søtsaker. Den er en varmekjær plante, men likevel verdt å prøve her nord. Malabarspinat er ikke uvanlig å finne i blomsterbutikken som potteplante, gjerne som store, dekorative eksemplarer. Foto:frukt.no

              • amarant

                Amarant

                Bruken av amarant deles i tre; frøene høstes og brukes som cerealer eller males til mel, bladene høstes og brukes rå i salat eller kokt i gryte (bladgrønnsak), eller som prydplante med fargerike frøstander og bladverk. Amarant minner om spinat, både i smak og bruk. Den er også rik på vitaminer og flere nyttige sporstoffer. Foto:frukt.no

              • kinagressløk

                Kinagressløk

                Kinagressløk kan brukes både som prydplante i hagen og som krydder eller grønnsak på kjøkkenet. Denne asiatiske stauden tåler vind, temperaturer ned mot 40 minusgrader om vinteren og kan leve i opptil 30 år, og er perfekt for norske forhold. Foto:frukt.no

              • okra

                Okra

                Okra er en belgfrukt i kattostfamilien og kommer opprinnelig fra Etiopia, men dyrkes i de fleste tropiske og subtropiske strøk. Foto:frukt.no

              • skvallerkål

                Spis ugraset

                Dyrking av spiselige grønnsaker er i vinden som aldri før, men har du tenkt på at du kanskje har gratis mat i hagen som du ikke engang har plantet? I stedet for å ergre deg over dette ugresset, og kjempe mot det med nebb og klør finnes det en artigere løsning; nemlig å spise det!

              • persillerot

                Persillerot

                Persillerot, eller rotpersille som den også bli kalt, kan brukes til mye. I lapskaus og suppe er den et skikkelig smakstilskudd, men den kan også brukes i råkost, eller skjærer tynt til chips. Foto:frukt.no

              • Pastinakk

                Pastinakk

                Pastinakk er en rotgrønnsak som ikke er så godt kjent, men den har mange fellestrekk med rotpersille. Den gulhvite rota er både sterk og søt i smaken og kan brukes i flere forskjellige retter, særlig i ratatouille gjør den seg godt! Foto:frukt.no

              Viser 51-60 av 83 artikler
              • Første
              • Forrige
              • 4
              • 5
              • 6
              • 7
              • 8
              • 9
              • Neste
              • Siste
              • Skriv ut
              • Tips en venn
              Del på:
              • Del på Facebook
              • Del på LinkedIn
              • Del på Twitter

              Hagestoff

              • Prydhagen
              • Hageselskapets kjøkkenhage
              • Praktisk
                • Fuglekasse
              • Jord og gjødsel
              • Ugress
              • Dyr i hagen
              • Brunskogsnegler
              • Hagerømlinger
              • Hageekspertene
              • Klimasonekart
              • Hageplanlegging
                • Akershus
                • Agder
                • Buskerud
                • Finnmark
                • Hedmark
                • Hordaland
                • Møre og Romsdal
                • Nordland
                • Oppland
                • Oslo
                • Rogaland
                • Sogn og Fjordane
                • Telemark
                • Troms
                • Trøndelag
                • Vestfold
                • Østfold
              • Summende hager
              • Besøkshager
                • Identifisering
              • Balkonghagen
                • Balkongsmart
              • Dyrk hagen med Live
              Gå til forsiden

              Uteblitt magasin?
              Kontakt vårt kundesenter man-fre 08:00-16:00.
              Telefon: 21 04 77 46. E-post: kundesenter@fagpressen.no

               

              Kontakt oss

              Besøksadresse:

              Sandstuveien 60 A
              1184 OSLO

              Telefon:

              94 00 93 01

              Postadresse:

              Postboks 53 Manglerud
              0612 Oslo

              E-post:

              post@hageselskapet.no

              Org.nr:

              874449202

              Nettredaktør:

              Jens Fremming Anderssen

               

               

               

               

              Sosiale medier

              • Gå til Facebook
              • Gå til Youtube
              • Gå til Instagram
              Personvern og informasjonskapsler
              Levert av: CoreTrek | Publiseringsløsning: CorePublish