Til innhold
  • Kontakt oss
  • Om oss
  • Bakhagen
  • Aktuelt
  • Min side
Gå til forsiden
  • Hagetidend
  • Hagestoff
  • Nettbutikk
  • Nyhetsbrev
  • Hagelag
  • Vårt tilbud
Meny
  • Hagestoff
    • Prydhagen
    • Hageselskapets kjøkkenhage
    • Praktisk
      • Jord og gjødsel
      • Ugress
      • Dyr i hagen
      • Brunskogsnegler
      • Hagerømlinger
      • Hageekspertene
      • Klimasonekart
      • Hageplanlegging
        • Summende hager
        • Besøkshager
          • Balkonghagen
            • Dyrk hagen med Live
          • Kontakt oss
          • Om oss
            • Bakhagen
              • Aktuelt
              • Min side
              • Forsiden
              • Hagestoff
              • Hageselskapets kjøkkenhage
              • Aubergine

                Aubergine

                Denne grønnsaken blir mye bruk i landene rundt Middelhavet, mest kjent som ingrediens i den greske moussakaen. Auberginen er en godt innarbeidet grønnsak og brukes nesten over hele verden og særlig i det asiatiske kjøkkenet. Foto: frukt.no

              • Borlottibønner

                Borlottibønner

                Borlottibønner er nyreformete og rødmarmorerte. De kan fås både som lave buskbønner og som stangbønner, og kan greie seg like godt som «vanlige» bønner vi dyrker på friland i Norge. Foto: frukt.no

              • perilla

                Perilla

                Tradisjonelt ble perilla dyrket i Øst-Asia og vi kjenner den kanskje best fra Japan under navnet shiso, hvor bladene nyttes som ingrediens til sushi. Nå brukes den i langt flere land og er blitt svært populær i Nord-Amerika.

              • peppermynte

                Grønnmynte

                Mynte hører til leppeblomstfamilien og det finnes mange varianter, men alle kjennetegnes ved sin karakteristiske aromatiske duft. De fleste av oss kjenner igjen duften av peppermynte, som benyttes som smakstilsetning i tyggegummi, sukkertøy, tannkrem, osv. Mynte er en flerårig plante og det er bladene som brukes. Foto: frukt.no

              • sitrongress

                Sitrongress

                Sitrongress ser ut som tykke gresstrå. De er lysegrønne og gule, og det er kun de nederste 10-20 centimeter av stråene som selges. I de områdene hvor sitrongress dyrkes, blir planter høstet opptil fire ganger i året. Foto:frukt.no

              • squash

                Squash

                Squash hører til gresskarfamilien og kalles zucchini som betyr lite gresskar på italiensk, men squash høstes umoden i motsetning til gresskar. Foto:frukt.no

              • Koriander

                Koriander

                Koriander hører til skjermplantefamilien og er en urteplante der både bladene (som friske) og frøene (som tørkede) kan benyttes i matlagingen. Foto:frukt.no

              • Shungiku

                Shungiku

                Shungiku er en ettårig plante i kurvplantefamilien, opprinnelig fra områdene rundt Middelhavet men spredt til Asia i antikken. Den er en populær grønnsak i Kina, Japan og Sørøst-Asia. Blomsten er enkel og vanligvis gul, men også tofarget og varierer i hvitt, gult og oransje.

              • chili

                Chili

                Chili er i dag verdens mest utbredte krydderplante og det anslås at 2/3 av verdens befolkning bruker chili i matlagingen daglig. Det sies at har en begynt å like chili er det vanskelig å slutte. Chili kommer opprinnelig fra Sør Amerika, men dyrkes i dag i Asia, Afrika og deler av Europa.

              • indisk bladsennep

                Indisk bladsennep

                Indisk bladsennep stammer opprinnelig fra Sentral-Asia og Himalaya, men har spredt seg til Kaukasus, India, Kina og Sørøst-Asia.

              Viser 41-50 av 83 artikler
              • Første
              • Forrige
              • 3
              • 4
              • 5
              • 6
              • 7
              • 8
              • Neste
              • Siste
              • Skriv ut
              • Tips en venn
              Del på:
              • Del på Facebook
              • Del på LinkedIn
              • Del på Twitter

              Hagestoff

              • Prydhagen
              • Hageselskapets kjøkkenhage
              • Praktisk
                • Fuglekasse
              • Jord og gjødsel
              • Ugress
              • Dyr i hagen
              • Brunskogsnegler
              • Hagerømlinger
              • Hageekspertene
              • Klimasonekart
              • Hageplanlegging
                • Akershus
                • Agder
                • Buskerud
                • Finnmark
                • Hedmark
                • Hordaland
                • Møre og Romsdal
                • Nordland
                • Oppland
                • Oslo
                • Rogaland
                • Sogn og Fjordane
                • Telemark
                • Troms
                • Trøndelag
                • Vestfold
                • Østfold
              • Summende hager
              • Besøkshager
                • Identifisering
              • Balkonghagen
                • Balkongsmart
              • Dyrk hagen med Live
              Gå til forsiden

              Uteblitt magasin?
              Kontakt vårt kundesenter man-fre 08:00-16:00.
              Telefon: 21 04 77 46. E-post: kundesenter@fagpressen.no

               

              Kontakt oss

              Besøksadresse:

              Sandstuveien 60 A
              1184 OSLO

              Telefon:

              94 00 93 01

              Postadresse:

              Postboks 53 Manglerud
              0612 Oslo

              E-post:

              post@hageselskapet.no

              Org.nr:

              874449202

              Nettredaktør:

              Jens Fremming Anderssen

               

               

               

               

              Sosiale medier

              • Gå til Facebook
              • Gå til Youtube
              • Gå til Instagram
              Personvern og informasjonskapsler
              Levert av: CoreTrek | Publiseringsløsning: CorePublish